E-SUPPLIER  

 

E-invoice: Optimalisatie van het facturatieproces langs aankoopkant

De wettelijke elektronische factuur geldt al sinds een aantal jaren als het middel om kosten te besparen door het automatiseren van administratieve bedrijfsprocessen.
De overname van een Europese richtlijn in de Belgische wetgeving in januari 2004 was voor hoofdzakelijk grote bedrijven de aanleiding om een aantal e-invoice projecten te realiseren. Cebeo heeft sinds enkele jaren ervaring opgebouwd met uitgaande e-invoicing. Cebeo wil de voordelen van de elektronische facturatie ook langs aankoopzijde realiseren.


Voordelen
Voordeel voor de klant

 • Kostenbesparend: Door het elektronisch verwerken van de binnenkomende factuur wordt een belangrijke kostenbesparing gerealiseerd.
 • Tijdswinst: Door de facturen elektronisch te ontvangen, vermijden we tijdrovende handelingen zoals:
  • openen van enveloppen
  • afstempelen van facturen
  • maken van kopieŽn
  • archivering van de papieren factuur
  • Het opzoeken van een geboekte factuur verloopt eveneens elektronisch en dus veel sneller.


Hoe elektronische facturen ontvangen?
PDF via Email

E-mail is een middel om facturen te verzenden. Het verzenden van een digitale factuur (als beveiligd PDF-bestand) werkt snel, en is ook nog eens financieel aantrekkelijk gezien de besparingen op papier, enveloppen, afdrukkosten.
Contacteer uw filiaal voor het activeren van het versturen van PDF facturen via E-mail.

Via Peppol

Het versturen van UBL-facturen over het Peppol-netwerk heeft verschillende voordelen. Ten eerste gaat het om een beveiligd netwerk waartoe je enkel toegang krijgt via gecertificeerde access points. Het gesloten netwerk zorgt ervoor dat gevoelige financiŽle data veilig kan worden uitgewisseld tussen bedrijven en overheidsinstanties. Het gestructureerd UBL formaat dat gebruikt wordt bevat de PDF factuur, zodat deze door het ontvangend systeem kan worden afgebeeld.

Meer info :
https://peppol.eu/
https://peppol.eu/what-is-peppol

Stuur een email met uw klantnummer en PeppolId naar : ebusinesssupport@cebeo.be voor het activeren van het versturen van facturen via Peppol.